ROMÂNIA – 100 – Cele 9 Pene de Aur ale Vulturului Românesc

//ROMÂNIA – 100 – Cele 9 Pene de Aur ale Vulturului Românesc

ROMÂNIA – 100 – Cele 9 Pene de Aur ale Vulturului Românesc

Dragi români,

A trecut și Centenarul nostru sfânt. Președintele Academiei Române, Prof. Dr. Ioan Aurel Pop ne îndemna să ne manifestăm bucuroși dar cu spirit de moderației în fața acestei sărbători istorice a neamului nostru. Poate vă întrebați de ce? Domnia sa a privit evenimentul din orizontul său istoric și evoluția noastră prezentă ca și stat și societate. Avem multe motive de a sta drepți și mândri că suntem români, de la numele noastre istorice mari care au luptat pentru ideea de românitate și spațiul unitar sacru românesc până la realizările perioadei moderne, statutul de membrii NATO și UE. Avem însă și motive să fim ponderați. Frații nostri părăsesc țara masiv în cautarea unui trai mai bun și mai sigur, suntem divizați la nivel de societate între două grupuri unul de factură estică, radicali, adepți ai teoriei conspirațiilor, cu o retorică aberantă, celalalt grup progresist, neo-marxist care încearcă să ne șteargă cu buretele identitatea națională, identitatea creștină și evoluția noastra istorică unică. Suntem dominați de o clasa politică de o calitate joasă atât din punct de vedere moral cât și intelectual, există puține alternative și opțiuni politice pentru cetățeni. Corupția mică și mare, încă paralizează dezvoltarea infrastructurii naționale, îngreunează dezvoltarea economiei și elimină criteriul de competență în favoarea celui de nepotism. Ne lipsește o viziune și un plan pe termen lung pentru România, ne lipsește consens național pentru răspunsuri tehnice la problemele mari cu care ne confruntăm asumat atât de clasa politică cât și de societatea civilă. Se dorește menținerea unei populații slab educate, sărace și manipulate pshihologic într-o direcție sau alta tocmai pentru a rămâne slabi și incapabili să ne urmărim și împlinim propriile deziderate naționale.

Noi suntem Intel4Patriam. Avem o singură apartenență și un singur scop – România. Credem în Libertate, Apărare, Credință și Lege, mai presus de orice ne dorim acest set de valori implementat de jure și de facto în România, în armonie cu dezvoltarea noastră istorică, prezentul și viitorul nostru. În linia acestui set de principiu, se naște o viziune pe care vrem să o transformăm într-un curent molipsitor în societatea din România și in rândul Diasporei românești. O Românie puternică regional, importantă în cadrul Uniunii Europene și un zid estic în cadrul Alianței Nord Atlantice. O Românie dezvoltată economic, care își păstrează oamenii muncitori și educați în ea, și care le oferă recompense pe măsura valorii lor umane. O Românie curată politic de toți cei care s-au format profesional sau au servit în perioada comunistă în orice capacitate – admițând astfel și la nivel de fapte nu doar la nivel declarativ, gradul criminal al regimului comunist privit holistic. O Românie care investește masiv și discută preponderent despre proiecte de infrastructură, proiecte de dezvoltare a unitățiilor medicale, proiecte de cercetare, educație și inovație. O Românie care se dezice de nepotism și de corupție. O Românie Creștină, mândră de identitatea sa istorică, religioasă și culturală. O Românie a performanței, bunului simț și educației.

În acest sfârșit de an care marchează 100 de ani de la nașterea statului român unitar, vatră de coeziune a tuturor provinciilor istorice românești, Intel4Patriam (Intelligence pentru Patrie) își asume să dezvolte, să lucreze și să urmărească făurirea următoarei strategii naționale pe termen lung.

 1. Tradiție, Patriotism, Istorie
 • Dezvoltarea unor programe de informare obiectivă cu privire la elementele care ne-au format ca și stat, importanța patriotismului și a tradiției românești într-o modalitate tolerantă și îngrijită de respect pentru celelalte popoare și națiuni. Scop formarea conștiinței naționale în rândul societății naționale îndeosebi pe segmentul tinerilor.

2. Educație – Gândire critică, Cercetare, Avans Tehnologic

 • O societate performantă pleacă de la oameni educați. În procesul de educație nu există aspect mai important decât gandirea critică, ea încurajează analiza informațiilor primite la prima vedere și punerea lor într-un context particular asigurând astfel un prim strat de protecție împotriva dezinformării și manipulării masive. Un stat care investește în cercetare este un stat care investește în viitorul său, România trebuie să aloce fonduri substanțiale în acest domeniu. Trăim în lumea de mare viteză, digitalizată, în care informația circulă repede și posibil destructiv. Doar un stat care ține pasul cu avansul tehnologic global și se adaptează eficient la el, poate prospera și poate avea un cuvânt de spus pe scena internațională.

3. Moralitate – Creștinism

 • Europa și România au o relație specială cu filosofia morală și bagajul cultural promovat de Creștinism. Europa nu ar fi leagănul civilizației, și locul care respiră cultură și istorie fără factorul decisiv jucat de religia creștină. Considerăm a fi o greșeală de esență existențială, înlăturarea moralității și culturii Creștine din nucleul Europei și al României.

4. Economie

 • Încurajăm o economie care să producă mai mult pentru piața de export în cadrul Uniunii Europene, pe modelul german. Încurajăm investiții variate atât de ordin național cât și investiții străine cu o linie de substanță. În domeniile cheie ale statului, cele care țin de energie și securitate, în cadrul investițiilor străine, statul român trebuie să dețină pachetul majoritar. Susținem conceptul unei economii digitizate, cu accent puternic pe sectorul high-tech.

5. Securitate

 • Principalul partener strategic al României trebuie să rămână SUA. Din considerent simple, este cel mai puternic stat din punct de vedere militar și economic la nivel internațional. Este un stat care istoric a pus o mână de ajutor pentru România cu precădere în anul 1918 când s-a format România mare pe principiile Wilsoniene a dreptului la auto-determinare a popoarelor aflate sub jugul imperialist. Singurul stat care ne poate oferi o umbrelă de protecție împotriva statului rus cu efect descurajant pentru Moscova.
 • Dezvoltarea unui parteneriat strategic cu Polonia cu scopul de a deveni lideri regionali în Europa Central-Estică. Dezvoltarea unui dublu scut de alianțe de securitate – SUA – NATO și al doilea format din Polonia, Cehia, Slovacia, Finlanda, Statele Baltice + Statele Nordice, toate aceste stat au o tema comună de apărare – Rusia.
 • Investiții substanțiale în modernizarea armatei, creșterea numărului de soldați activi și rezerviști.
 • Dezvoltarea apărării de natură cibernetică.
 • Program defensiv complex împotriva planurilor imperialiste ale Ungariei cu privire la zona Transilvaniei.
 • Dezvoltarea unui aparat puternic de informare în privința dezinformării ca și acțiune specifică războiului hibrid/nou.
 • Stoparea emigrării cetățenilor români, prin dezvoltarea economiei, infrastructurii și înlăturarea corupției mari și mici.

6. Politica externă

 • Susținerea și dezvoltarea proiectului Uniunii Europene în materie de liber schimb de mărfuri, bunuri și persoane, piața unică europeană, și legislație pe linii mari în privința statului de drept – democratic. Susținem dezvoltarea continua a UE pe plan intern si extern, ne dorim ca România să constituie un stat important pentru UE, cooperand strâns pentru atingerea obiectivelor comune si dezvoltare mutuală. Promovarea principiului care a stat la baza uniunii – Unitate în diversitate.
 • Susținerea intereselor SUA în materie externă în schimb reciproc pentru susținerea intereselor regionale ale României în regiune.
 • Trecerea la o analiză realistă în politica externă în condițiile unei schimbări de paradigmă din partea hegemonului SUA în privința abordării afacerilor internaționale de la un discurs liberal la unul de tip realpolitik.
 • Organizarea rețelelor de lobby românesc la nivelul marilor cancelarii globale – Uniunea Europeană, Germania, Franța, Marea Britanie, Israel, China și bineînțeles Statele Unite ale Americii.
 • Recuperarea teritorială a Republicii Moldova, provincie istorică românească, dezlipită de România în mod criminal de aspirațiile imperialiste ale Rusiei.
 • Promovarea diplomației românești high-tech, delegarea unor ambasadori high-tech în punctele internaționale principale ale industrie, spre exemplu Silicon Valley.
 • Organizarea de parteneriate între universități străine și românești – programe comune de studiu.
 • Dezvoltarea inițiativei strategice – Cele 3 Mari –
 • Înființarea și dezvoltarea unei bănci regionale, româno – poloneze pentru dezvoltare cu scopul de a beneficia și de instrumente financiare proprii ca și alternativă la cele internaționale.

7.  Justiție

 • Reformarea sistemului de justiție, continuarea luptei anti-corupție și modificarea Constituției în acest sens.

8. Societate

 • Program național de informare civică corectă – obiectivă pe temele majore de interes colectiv.
 • Implicare civică a unui număr cât mai mare de  grupuri reprezentative pentru populație îm procesul politic și supravegherea clasei politice.

9. Politică și administrație

 • Trecerea la un model de stat de tip Republica Prezidențială prin consultare publică și modificarea Constituției.
 • Crearea unui punct administrativ centralizat al tuturor serviciilor de informații din România, plasat sub conducerea Președintelui statului.
 • Maxim două mandate pentru postul de primar cu scopul de a stopa fenomenul corupt și eminamente nociv la nivel național de baroni locali.
 • Resetarea întregii clase politice vechi cu una nouă, bazată pe competență, integritate, patriotism.
 • Modificare legislației privind finanțarea partidelor politice. Transparentizarea totală a acestui proces.

Vă așteptăm pe toți cei care vă doriți o astfel de Românie alături de noi, în familia Intel4Patriam. Totul pentru patrie! Fapte și nu vorbe!

La mulți ani români! Fie ca Anul Sfânt al Centenarului să marcheze resetarea noastră națională pe cursul prezentat, așa sa ne ajute Dumnezeu.

By |2019-01-28T14:52:50+00:00December 3rd, 2018|News|