Campanie Impotriva Dezinformarii – Captain Romania Preda Gandirea Crititica

//Campanie Impotriva Dezinformarii – Captain Romania Preda Gandirea Crititica

Campanie Impotriva Dezinformarii – Captain Romania Preda Gandirea Crititica

Intel4Patriam ( I4P) a lansat un videoclip animat realizat prin colaborarea tinerilor din diaspora cu studenti si actori din Romania. Videoclipul de 15 minute explica definitia, elementele, efectele si mecanismele dezinformarii si ofera o perspectiva in comparatie a unor metode de a aborda dezinformarea.

In contextul alegerilor europarlamentare care se apropie si a alegerilor prezidentiale de anul viitor, scena sociala din Romania va fi asaltata de stiri false menite sa dezinformeze populatia, cu scopul de a castiga teren politic, a diviza societatea si a produce confuzie.

Dezinformarea reprezinta unul dintre cele mai des utilizate instrumente din cadrul razboiului hibrid, propagarea dezinformarii prin social media poate avea consecinte grave pe termen scurt si lung. Fenomenul Brexit si alegerile prezindentiale din SUA din anul 2016 sunt doua exemple majore de scenarii in care dezinformarea bine instrumentata pe canale de social media, provoaca modificarea status quo-ului la nivel national cu efecte regionale si globale majore.

I4P considera ca Romania sta pe patru mari piloni care vor continua sa asigure dezvoltarea tarii: stat de drept si continuarea luptei impotriva coruptiei, stat membru UE, stat membru NATO si continuarea sustinerii curentului atlanticist (o alianta strategica puternica intre cele doua maluri ale Atlanticului, compuse din SUA si statele vest europene). Intel4Patriam isi propune sa reprezinte un punct de aparare, si impreuna cu cetatenii romani sa alcatuiasca un scut impotriva dezinformarii. Cel mai important element al scutului este educatia, iar prin acest scut dorim sa promovam gandirea critica si punerea sub semnul intrebarii a informatiilor care vin din surse nesigure.

In cadrul videoclipului I4P are placerea sa prezinte cetatenilor romani pe noul super erou national, Captain Romania care promoveaza gandirea critica si se lupta pentru descoperirea adevarului. Invitam toti cetatenii romani interesati sa sustina o Romanie care se indreapta spre consolidare democratica, dezvoltare economica si societate de tip Occidental sa ni se alature. Intel4Patriam indeamna toti romanii sa foloseasca #CaptainRomania in toate postarile care dezinformeaza pe social media pentru a alerta ceilalti utilizatori de continutul manipulat si diviziv, si pentru a ajuta membrii Intel4Patriam sa dezvolte o baza de date extinsa de site-uri si pagini de social media in care nu se poate avea incredere. Aceasta baza de date va sta la dispozitia utilizatorilor, pentru a putea verifica veridicitatea unei surse de informatii.

Amor patriae nostra lex. (Iubirea patriei este legea noastră)

By |2019-04-05T12:18:39+00:00April 5th, 2019|Uncategorized|