Ce nu stiati despre Presedintele Romaniei Klaus Iohannis!

//Ce nu stiati despre Presedintele Romaniei Klaus Iohannis!

Ce nu stiati despre Presedintele Romaniei Klaus Iohannis!

 

Intel4Patriam este o organizație non-guvernamentală, apolitică, formată din tineri romani din țară si Diaspora. Noi intenționăm să punem osul la dezvoltarea unei Românii mai intâi normale, și-apoi una puternică. Activitatea noastra principală este analiza de risc politic la nivelul Romaniei si a regiunii geopolitice est-europene, dezvoltarea unei apărări cibernetice efieciente pentru România, si ajutarea la combaterea dezinformării din social media.

Pe data de 10 noiembrie 2019, România va organiza alegeri prezidentiale, iar deja partidele politice si trusturile media care le sustin, se află in campanie electorala. O bună parte din aceasta campanie este acum condusa si pe Facebook, un spatiu virtual in care romanii sunt foarte prezenti si de unde isi extrag de multe ori știrile si informațiile. Din aceasta perspectivă acest spațiu virtual este si bombardat cu știri false, materiale de dezinformare șamd. Ceea ce ne dorim in acest articol este sa informam corect cetatenii romani despre urmatoarele subiecte:

 

 1. Ce rol are Președintele Romaniei conform Constitutiei. In mod foarte clar ce POATE si ce NU POATE face Președintele conform drepturilor si obligatiilor pe care le are prin legea fundamentala a statului român – Constituția. Facem asta pentru a elimina mituri si minciuni care vor circula in campanie.

 

 1. Ce a făcut Klaus Iohannis, actualul președinte al Romaniei, in primul său mandat, conform drepturilor si obligatiilor și a puterii efective pe care o are.

 

 1. Din ce zone politice vin, ce au demonstrat pana acum si unde vor sa ducă România ceilalți candidați la actualele alegeri prezindențiale.

 

 1. De ce noi, Intel4Patriam, il consideram in mod obiectiv pe Klaus Iohannis ca cea mai buna optiune pt Romania in functia de Presedinte pentru urmatorii 5 ani. Susținem această viziune ca și o organizație apolitică, dar care analizează spectrul politic, pentru a putea urmări interesul strategic al Romaniei și al cetățenilor români,

 

Sa incepem cu prima parte, ce rol are Președintele României conform Constitutiei?

 

 • Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României)
 • Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
 • Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege. Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice. Reprezentanţii diplomatici ai altor state sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României. (Articolul 91 – Constituţia României)
 • Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau totală a forţelor armate. Numai în cazuri excepţionale, hotărârea Preşedintelui se supune ulterior apărării Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare. În caz de agresiune armată împotriva ţării, Preşedintele României ia măsuri pentru respingerea agresiunii şi le aduce neîntârziat la cunoştinţa Parlamentului, printr-un mesaj. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii. (Articolul 92 – Constituția României)

 

Stimați cetățeni români, acestea sunt atribuțiile oferite prin lege Președintelui României. În țara noastră Președintele, nu are puterea să facă autostrăzi, spitale, pe scurt. să dezvolte infrastructura, acest rol ii revine GUVERNULUI. În România, Președintele nu poate dezvolta economia, nu poate crește salariile, nu poate crea locuri de muncă, aceste atributii revin GUVERNULUI. Mitul că Presedintele este atotputernic este exact aceasta, un mit. În țara noastră puterea executivă principală îi revine GUVERNULUI.

Cu toate acestea, rolul Președintelui este unul deosebit de important în sistemul nostru politico-administrativ, el reprezintă un arbitru între instituțiille statului, are instrumente să ajute la: păstrarea independenței justiției față de politic, respectarea parterneriatelor strategice și internaționale din care România este parte, protejarea cetățenilor in fața abuzurilor puterii centrale și apărarea României atât la nivel intern cât și extern. Toate aceste atribuții au fost respectate cu brio de actualul Președinte Klaus Iohannis în perioada 2014-2019, afirmație care ne face sa trecem la urmatorul punct in acest material.

 

Ce a facut Klaus Iohannis in primul sau mandat pentru Romania?

 

 • Klaus Iohannis, în timpul mandatului său care a început in 2014, a avut un singur an in care a lucrat cu un guvern favorabil (guvernul tehnocrat – Cioloș), în rest pe toată perioada mandatului său a fost înconjurat de guverne PSD-iste fiind adversarul lor. Mai întâi Guvernul a fost cu Ponta in frunte, dat jos după tragedia de la Colectiv, iar mai apoi cu Dragnea în frunte (aflat în puscărie pentru fapte de corupție). Această perioadă de guvernare PSD-istă a fost caracterizată de instabilitate, tensiuni în societate, proteste masive – Colectiv, Ordonanța 13, atacuri puternice din partea PSD-ului la independența justiției, încercarea PSD-ului de a schimba cursul strategic al României pro-European si pro-NATO, prin discursuri anti-SUA, anti-UE, anti-NATO. Recent un nou Guvern a fost instaurat care împreuna cu Președintele Iohannis ar avea capacitatea să reverseze daunele produse de PSD. Totuși puterea Parlamentului este controlata înca de PSD iar acest drum spre normalitate va fi anevoios.

 

 • Klaus Iohannis a făcut tot ce i-a stat in putință sa opreasă această năvală dată de PSD și să păstreze independența justiției, să ne pastreze credibili și de bază in NATO si UE, ca rezultat întâlnindu-se cu Presedintele American Donald Trump pentru a consolida parteneriatul strategic care ne ofera Securitate in România. A inregistrat atât victorii impotriva PSD-ului – retragerea ordonanței 13 care măcelarea Justitia, dar și infrangeri – ca și concedierea lui Laura Codrutei Kovesi. Acesta a demonstrat bune intenții, determinare în a apăra România, Justiția și traiectoria noastră in Europa și în NATO.

 

 • A criticat și a expus mereu actiunile destabilizatoare ale PSD-ului public, informând societatea în mod corect de încercările malefice ale guvernelor psd-iste de a îndatora România, a vinde influență si a se lăsa corupta de catre forțele din Est. Pe de altă parte Guvernele PSD s-au folosit necontenit de dezinformări flagrante în presă și spațiul online manipulând efectiv mecanismul de gândire și judecată a poporului roman. Prin încercarea sa de a promova adevărul, chiar dureros uneori, Klaus Iohannis a câștigat suportul nostru.

 

 • A fost un suporter si un aliat al magistraților si judecătorilor în lupta cu PSD-ul pentru a păstra avansul făcut în justiție și apărarea independenței obținute cu greu, în decurs de mulți ani.

 

 • A fost un susținător și un admirator al Diasporei, români adevărați pe dragul sufletului Presedintelui care nu a uitat de ei, și a facut tot ce i-a stat in limita sa constituțională să-i ajute să voteze și să le apere drepturile în afara țării.

 

 • A rămas ca și reprezentant de bază în relația noastră cu partenerul strategic numărul unu – SUA și cu cancelariile statelor occidentale.

 

Ajungem și la capitolul contracandidații domnului Iohannis pentru care vom face o enumare fulger:

Doamna Viorica Dancila, s-a consacrat pe scena politică in ultima perioadă ca fiind prelungirea brațului și a vocii lui Liviu Dragnea, pentru promovarea agendei politice a fostului lider PSD: aducerea justiției sub control politic din nou; îndepărtarea de UE, promovând un limbaj Eurosceptic – orbanist; îndepărtarea de SUA, prin criticarea poziției ambasadei SUA față de pachetul de măsuri aplicat de PSD in justiție. După ce toate aceste deziderate au fost aprig sancționate de cetățenii Romaniei cu prilejul alegerilor europarlamentare și închiderea lui Liviu Dragnea, doamna Dăncila a rămas la conducerea PSD și este candidatul partidului la Președinție. În perioada post – Dragnea s-a remarcat doar prin gafe gramaticale, geografice, politice si diplomatice. Find reprezentantul PSD, un partid responsabil de 30 de ani pentru rămânerea României în urma lumii Occidentale, din care ne dorim cu toții sa facem parte, o descalificam direct, ca fiind un pericol la adresa României.

Domnul Dan Barna candidatul USR-PLUS, viziuni pro-europene, pro-Nato dar lipsă totală de experiență in politică și administrație, ceea ce ridică un mare semn de intrebare asupra lui. În condițiile în care guvernarea PSD a provocat daune majore, nu ne permitem luxul experimentelor politice, pe cale de consecință îl descalificam și pe domnul Barna.

Restul candidaților la prezindențiale sunt totali nesemnificativi, nu beneficiaza de suport politic major, drept urmare sansele ca ei sa ajnga la Cotroceni sunt nule. Pe cale de consecință acești trei candidați sunt singurii cu sanșe de câștig. Lipsa de experiență politică a lui Barna pusă în paralel cu interesele meschine ale PSD/Viorica Dancilă ne face sa credem ca singura alegere viabilă a ștampilei pe care o vom pune la vot sta in același Președinte care ne-a reprezentat in ultimii 4 ani.

Drept urmare, Klaus Iohannis este alegerea noastră logică ca și pilon de rezistență pentru drumul anevoios dar realizabil de a construi o Românie normală, performantă, puternică. O Românie în care cei din țară să rămână pentru că au o reală șansă de dezvoltare și respect din partea Statului, și o Românie în care cei din Diaspora vor să se întoarcă acasă cu optimism și șanse profesionale și financiare la orizont, pentru a pune în aplicare ceea ce au invățat în occident și a dezvolta coeziunea noastră ca și popor.

Klaus Iohannis este un om predictibil, știm in ce direcție merge, știm în ce valori crede, si aceste valori sunt cele în care credem și majoritatea dintre noi, cele care sunt bune pentru o Românie educată, o țară in care Justiția este independentă si își face treaba pentru toți cetățenii în mod egal, o țară care ramane in parteneriatul euro-atlantic atat de important pentru securitata noastră regională, membru solid NATO si membru solid al UE și al valorilor promovate de UE. Klaus Iohannis a dovedit toate aceste calități, iar prin aplicarea regulilor consistenței, ne putem baza pe îndeplinirea acestor interese strategice pentru încă un mandat, impreună cu guvernul actual care îi este asemanător în mentalitate și valori. Printr-un concurs de întamplari favorabile și promovarea liderilor politici cu bun simț vom putea scoate România la lumină din întunericul instaurat de PSD de 30 ani.

 

Doamne ajută!

By |2019-11-06T15:06:45+00:00November 6th, 2019|Uncategorized|