Nu ies la vot! Ce se poate intampla?

//Nu ies la vot! Ce se poate intampla?

Nu ies la vot! Ce se poate intampla?

 

Nu ies la vot, ce se poate intampla? Raspunsul este pe cat de simplu pe atat de complex, vom trai intr-o societate guvernata de minciuna sistematica – dezinformare. Aceasta dezinfomare ne va induce in eroare cu privire la aspectele esentiale ale vietii noastre: financiar, legal, drepturile noastre. Vom fi situati intr-un stat in care administratia centrala ne va minti, cu privire la tot ce e fundamental si ne contureaza viata noastra ca si cetateni.

Traim intr-o perioada in care in exteriorul Romaniei se dau lupte grele cu privire la influenta si pozitionare pe plan international. Geostrategic lucrurile se reaseaza, dinamica relatiilor international se schimba. Avem o Rusie beligeranta la est care promoveaza conceptul de dezinformare in mod puternic, este folosit ca si o componenta a razboiului de tip hibrid dus impotriva Uniunii Europene si a familiei Transatlantice. Existe diverse forme de dezinfomare in functie de severitatea acestora, cea mi grava actualmente este cea de natura deep fake. Iata cum aceasta practica estica a patruns prin crapaturile securitatii noastre nationale si la noi in Romania si este folosita de Partidul Social Democrat ca si arma politica de campanie.

Ce inseamna un deep fake? Un deep fake reprezinta un instrument media, prin care se ia o persoana dintr-o poza sau video si se inlocuieste cu alta persoana intr-un mod subtil folosind “artificial neural networks” un termen din domeniul high-tech care permite inlocuirea realitatii cu o imagine dorita, intr-un mod avansat si subtil tehnic pentru a crea un impact psihologic dorit asupra publicului. Aceasta tehnica foloseste deseori inteligenta artificiala si elemente specifice ale acesteia precum “autoencoders” sau “generative adversarial networks” (GANs). Deepfake-urile au primit atentie larg raspandida pentru utilizarea lor de la videoclipuri pornografice cu celebritati la videoclipuri porne in care persoana tinta a fost pusa in mod fals pentru motive de razbunare, stiri false si pana la dezinformare politica si frauda financiara. In prezent atat industria de securitate si aparare cat si guvernele cauta metode pentru a combate acest fenomen extrem de periculos.

Iata un exemplu de deep fake in care fata actritei Amy Adams din stanga imaginii este inlocuita cu fata actorului Nicolas Cage din dreapta:

 

sursa: Wikipedia

 

In contextul campaniei noastre prezidentiale in curs, Partidul Social Democrat prin cativa reprezentanti din esalonul superior care se afla in proximitate canditatului lor la Cotroceni, Viorica Dancila, imbratiseaza exact aceasta practica deosebit de periculoasa, in care dezinformeaza in mod deliberat si sistematizat cetatenii Romaniei. In timpul unei conferinte de presa sustinute recent de Presedintele in exercitiu si candidat la un nou mandat, Klaus Iohannis, membrii PSD au lansat o campanie agresiva pe Facebook in care au sustinut ca Presedintele purta casca in urechi, sugerand ca primea informatii in legatura cu ce raspunsuri sa ofere jurnalistilor, astfel creand impresia generala de incompetenta a lui Klaus Iohannis in fata electoratului si incercand sa il discredideze ca si candidat care poate administra pozitia de Presedinte al statului roman.

Iata exemple preluate de pe paginile liderilor PSD cu semi deepfakeul realizat:

 

Florian Dorel Bodog, este medic chirurg si senator PSD in Parlamentul Romaniei incepand cu anul 2012.

 

Gabriela Firea, este jurnalist ca si profesie de baza, membru cu notorietate in PSD, ocupa functia de primar al capitalei Romaniei.

Ceea ce au facut membrii din conducerea PSD-ului a fost un semi deepfake, in mod tehnic asta inseamna ca nu au schimbat persoana din poza ci au adaugat un element non-existent in urechea persoanei din poza. In replica la acest deepfake, Partidul National Liber a publicat urmatoarele poze reale:

sursa: Digi24

Sursa: Digi24

 

In concluzie, gestul asumat de a promova o astfel de dezinformare a Partidului Social Democrat este unul deosebit de periculos pentru:

 

  1. Democratia romaneasca: apel la instrumente necurate pentru a produce impact emotional si psihologic in randul populatiei si a castiga avantaj electoral pentru propriul lor candidat;
  2. Societatea: falsul, minciuna si deformarea realitatii sunt elemente grave introduse de lideri politici a unui partid puternic care a guvernat multi ani Romania si are un bazin electoral de milioane de oameni. Prin demersul lor au legitimat aceste aspect grave la nivel de comportament normal.
  3. Securitate nationala: prin adoptarea tehnicilor dezvoltate de Rusia, un stat ostil intereselor geo-strategice ale Romaniei, PSD continua sa deligitimizeze in fata partnerilor nostri euro-atlantici.

 

Ies la VOT, sa nu se Intample! Hai Romania!

By |2019-11-24T03:05:25+00:00November 24th, 2019|Uncategorized|