Podcasts

Home/Podcasts
Podcasts2020-08-18T20:23:39+00:00

Podcast Strategic ep. #14 – Jacob Shapiro

In the 14th edition of the Intel4Patriam´s podcast, we had a very special guest, former analyst for Stratfor and Geopolitical Futures, actual analyst for Perch Perspectives, the one and only Jacob Shapiro. We had a really entertaining discussion with regards to the strategic relationship between the USA and Romania and we discussed the role of Russia, Turkey and hybrid warfare in the region and USA.

By |Categories: Podcast|0 Comments
  • [embed]https://www.youtube.com/watch?v=WYABGISDb7Y[/embed]

Podcast Strategic ep. #13 – ¨Rezistența¨ Românească

In epidosul cu nr. 13 al Podcast-ului Strategic Intel4Patriam, il avem ca invitat pe Florin Bădiță fondatorul mișcării Corupția Ucide și #Rezist, votat ca personalitatea anului de Euronews in 2018. Am abordat alături de acesta subiecte diverse cu referire la democrația din România, ca și eforturile acestuia de a demasca corupția din instituțiiledin România, tehnologii emergente, digitalizare și dezinformare.

By |Categories: Podcast|0 Comments

Podcast Strategic ep. #12 – Geopolitica religiilor

Echipa Intel4Patriam vă invită să urmăriți cel de-al 12-lea podcast organizat de noi, podcast care, de această dată, are ca temă de discuție religia politică și securitizarea spirituală în contextul geopoliticii religiilor în Europa de Est. Având în vedere faptul că religia încă joacă un rol crucial în relațiile dintre state, avem plăcerea de a-l invita alături de noi pe unul dintre puținii experți pe religie politică din România. Este vorba de Șamșudean Dragoș-Ioan, absolvent al programului de masterat Leadership și Comunicare în Organizații Internaționale din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și, în prezent, student în cadrul programului de masterat Istoria Religiilor. Geopolitica Religiilor Monoteiste (Creștinism, Iudaism, Islamism) din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă. Agenda sa de cercetare gravitează în jurul următoarelor domenii de expertiză: geopolitica religiilor, securitizarea spirituală, religia politică, activism digital religios și actori religioși din mediul online.

Alături de Dragoș am adus în atenția publicului modul în care religia este utilizată de către state precum Federația Rusă, Turcia sau România pentru a-și atinge obiectivele politice

By |Categories: Podcast|0 Comments

Podcast Strategic ep. #11 – Lecții din societatea daneză de aplicat în România

În acest podcast am discutat despre diferențele sociale dintre Danemarca și România cu doi tineri români stabiliți in una dintre cele mai puternice democrații de pe planetă, Victor Truică, consultant de securitate cibernetică și Tudor Bogdan, expert în dezvoltarea de produse cu concentrare pe întelegerea consumatorului.

By |Categories: Podcast|0 Comments

Podcast ediție specială cu Dan Dungaciu – Centenar Trianon

Alaturi de domnul Profesor Dan Dungaciu, directorului Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale ale Academiei Romane si membru fondator al LARICS, am discutat despre importanta sarbatoririi Tratatului de la Trianon si despre ingerintele maghiare in Romania.

By |Categories: Podcast|Tags: , |0 Comments

Podcast Strategic ep. #6 – Strategia Ungariei si a Moldovei. Rolul Rusiei

In episodul 6 al Podcastului de Carantină am discutat despre Strategia Națională a Ungariei și a Moldovei, rolul Rusiei în aceste strategii și efectul lor asupra României și Uniunii Europene.

 

By |Categories: Podcast|0 Comments

Podcast de Carantină ep. #4 – Nicu Ștefănuță

În acest podcast discutăm despre dezinformarea în timpul COVID-19 și efectul acesteia asupra funcționalității Uniunii Europene. De asemenea discutam despre China și influența acesteia in UE.

Am avut doi invitati speciali, Nicu Ștefănuță din partea Europarlamentar din partea grupării USR-PLUS și Nicolae Țîbrigan din partea Larics – Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional și alături de Alex Cristian intern in Parlamentul European.

Discutăm despre dezinformarea în timpul Covid-19 și efectul acesteia asupra funcționalității UE, China și influența ei în Europa.

Tema abordata va fi dezinformarea in timpul Covid-19 si efectul acesteia asupra funcționalității UE. Vom atinge de asemenea subiecte geopolitice, strategice si sociale.

 

By |Categories: Podcast|0 Comments

Podcast de Carantină ep. #3 – Dragoș Tudorache

Invitat special in acest podcast este domnul Dragos Tudorache, membru al Parlamentului European din partea grupării USR-PLUS, și domnul Cristian Soare, analist politic din partea Defense România. În acest podcast dezbatem coeziunea Uniunii Europene în timpul pandemiei și efectele dezinformarii asupra acesteia.

 

By |Categories: Podcast|0 Comments

Podcast de carantină Ep. #2 – 5G și Coronavirus

Este coronavirus o mascaradă pentru a instala 5G?

Care sunt informațiile false și actorii din spatele acestei mari confuzii aflați de la noi în acest episod. Punem informațiile cap la cap și tragem concluzii obiective.

Așteptăm în continuare de la voi sugestii de subiecte pentru a fi dezbătute în următoarele episoade.

By |Categories: Podcast|0 Comments

Podcast de Carantină Ep. #1- Știri false și dezinformare în presa românească

Există un curent în această perioadă de a răspândi informații false legate de pandemia creată de coronavirus și de acțiunile ce se întâmplă în jurul acesteia.

Membrii I4P au selectat 4 dintre cele mai virale știri false care circulă pe internet și au încercat să le disece pe înțelesul publicului larg.

 

By |Categories: Podcast|0 Comments